My Flynth
nieuws

Subsidie voor investeren in de eerste uitrol van nieuwe innovaties land- en tuinbouw

Gepubliceerd: 25-09-2018, laatst gewijzigd: 01-11-2018

Bent u agrarisch ondernemer in Utrecht? En investeert u in nieuwe innovatieve technieken? Dan is het goed om na te denken over uw investeringen in de aankomende periode, want u kunt hiervoor subsidie van de overheid krijgen. Een aanvraag indienen kan vanaf 24 september. In totaal is er 600.000 euro beschikbaar.

Met deze regeling ‘Fysieke investeringen voor de eerste uitrol van innovaties en modernisering van agrarische ondernemingen’ wil de provincie Utrecht agrariërs uitdagen om met investeringsprojecten te komen die een meerwaarde bieden voor de ontwikkeling van hun bedrijf en een bijdrage leveren aan een duurzame landbouw. De uitdaging is om maatwerk te kunnen leveren voor het eigen landbouwbedrijf (of voor een groep landbouwers) waarbij gebruik wordt gemaakt van net ontwikkelde innovaties.

Hiermee hoopt de provincie innovaties te stimuleren in de groep van de zogenaamde koplopers. Voor investeringen die een bewezen effect hebben wordt verwezen naar de openstelling ‘Fysieke investeringen voor brede uitrol van innovaties en modernisering in de agrarische sector’, die gelijktijdig met deze regeling wordt opengesteld.

Het gaat hier om een zogenaamde tenderregeling. Dit betekent dat u met collega’s concurreert op kwaliteit. Aan de hand van uw plannen ontvang uw project punten. Aan de innovatie investering worden punten toegekend. Hoe meer een investering voldoet aan de doelstelling van de regeling, hoe meer punten u krijgt voor deze investering. Zo ontstaat er een rangschikking. Het geld wordt vervolgens op basis van die rangschikking verdeeld totdat het budget op is.

Hoeveel subsidie?

U ontvangt 40 procent van de subsidiabele kosten, tot maximaal 200.000 euro per aanvraag. De subsidiabele kosten moeten minimaal 62.500 euro bedragen.

Subsidie aanvragen

U kunt een aanvraag indienen van 24 september t/m 19 november 2018 om 16.59 uur.

Meer informatie

Uw kans op subsidie vergroten? De Flynth subsidiespecialisten hebben veel ervaring opgedaan met tender aanvraagsystemen. Zij kunnen u helpen om de meest kansrijke aanvraag op te stellen.
Meer weten? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail subsidiedesk@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Wilko Mensink

Wilko.Mensink@flynth.nl