Inventarisatie PAS-melders

 
Inventarisatie PAS-melders
Gepubliceerd: 19-06-2020, laatst gewijzigd: 24-01-2024

In het debat in de Tweede Kamer van donderdag 18 juni jongstleden heeft minister Schouten gezegd dat bedrijven die in het kader van de PAS een melding hebben gedaan nog deze maand een brief krijgen. Daarin wordt gevraagd of de gemelde activiteit nog bestaat. De minister wil zo met de provincies inventariseren hoe groot de opgave is om de meldingen te legaliseren. Die inventarisatie zal ze in de nazomer klaar hebben. Ze verzekert nog een keer dat de regering de meldingen wil legaliseren. Maar dat kan niet meteen, daarvoor zijn een aantal stappen nodig. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat er stikstofruimte voor vrijgemaakt wordt.

In totaal zijn er 3.637 PAS-melding gedaan. Deze meldingen zijn onderverdeeld in categorieën bouw (35), energie (54), industrie (87), infrastructuur (32), landbouw (2.973), mobiele werktuigen (125) en overig (39). Al deze melders worden aangeschreven.

Het is dus van groot belang voor uw bedrijf om met een juist antwoord op deze brief te reageren.

Neem daarom voordat u inhoudelijk op deze brief reageert contact op met Flynth – Rombou. Rombou heeft de benodigde specifieke kennis in huis op het gebied van stikstof en wetgeving.

Overzicht aantal PAS-meldingen per provincie voor de categorie Landbouw.

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

nieuws

Geschreven door: