Nieuws

Horeca-cao: toch loon doorbetalen bij zieke invalkracht?

Gepubliceerd: 23-03-2018, laatst gewijzigd: 23-03-2018

Horecamedewerkers met een nulurencontract hebben soms tóch recht op loondoorbetaling bij ziekte. Een invalkracht op papier is namelijk niet altijd een invalkracht in de praktijk. Hoe werkt dat? 

Een invalkracht op papier

Hoe zat het ook alweer? Een invalkracht is een medewerker die niet-structureel wordt ingezet. Een medewerker met een nulurencontract krijgt volgens de horeca-cao per periode van 52 weken ten minste 156 uren werk aangeboden. Wanneer er geen werk is, heeft de medewerker ook geen recht op loon.

Toch geen invalkracht?

Een werkgever moet niet alleen op papier aangeven dat de werknemer een invalkracht is, maar moet ook als een invalkracht in worden gezet. Stel dat de werkgever de werknemer structureel inzet, dan loopt de werkgever het risico dat de werknemer niet meer wordt aangemerkt als invalkracht. In geval van ziekte moet de werkgever dan alsnog het (gemiddelde) loon doorbetalen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de horeca-cao of een nulurencontract? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail arbeidszaken@flynth.nl telefoonnummer 088 236 77 77.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Isabelle Dewulf

isabelle.dewulf@flynth.nl