Advies

Focus op de toekomst

Gepubliceerd: 07-01-2019, laatst gewijzigd: 16-07-2019

Focus op de toekomst: transities dwingen tuinbouwondernemers tot het maken van strategische keuzes.

De Nederlandse land- en tuinbouw zal de komende decennia een ingrijpende transitie doormaken. Dit blijkt uit onderzoek van de HAS Hogeschool in samenwerking met onder andere Flynth adviseurs en accountants. Om op grote veranderingen te kunnen inspelen, moeten ondernemers kritisch zijn op de houdbaarheid van hun strategie. Frank Hollaar (Sectorleider Tuinbouw bij Flynth) is van mening dat ondernemers nu al actie moeten ondernemen: “Anticiperen op de toekomst is eigenlijk geen vrijblijvende keuze meer, maar noodzakelijk voor de continuïteit van het bedrijf.”

Toekomstbeelden in 2050

Uit de toekomstverkenning van de Land- en Tuinbouw in 2050, die is uitgevoerd door HAS Hogeschool, Flynth, Achmea, ZLTO, Ministerie van LNV en Rabobank, zijn de toekomstige leidende principes voor de land- en tuinbouw naar voren gekomen. Deze principes, zoals circulariteit en ‘True Cost Accounting’, zijn gevangen in drie toekomstbeelden: Personalised food, DeltastadNL 2050 en All-inclusive social farm- design by nature.

Voorbereiden op transitie met FlynthFocus

Met FlynthFocus begeleidt Flynth ondernemers met het ontwikkelen van een toekomstbestendige waardepropositie en strategie. FlynthFocus geeft ondernemers een unieke kijk in de toekomst en zorgt voor de aansluiting van het bedrijf met de ontwikkelingen die komen gaan. Met FlynthFocus wordt de ondernemer in staat gesteld om vanuit de toekomst terug te redeneren naar het heden en doelgericht de eerste stappen te zetten richting het bedrijf van de toekomst. Ook persoonlijke ambities en competenties worden daarbij inzichtelijk gemaakt. Zo vallen alle elementen van de strategie samen in een werkbaar plan, waarop ondernemers steeds kunnen terugvallen bij dagelijkse of complexere vraagstukken. Hiermee helpt Flynth ondernemers om hun bedrijf echt klaar te maken voor de toekomst.

FlynthFocus geeft een unieke kijk in de toekomst en helpt ondernemers bij het bepalen van hun route: ‘back from the future’.

Bekijk Flynth Focus
Frank Hollaar over ondernemen in 2050 (Podcast)

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt

Gerelateerde artikelen

Frank Hollaar Senior Bedrijfsadviseur bij Flynth Frank Hollaar

Frank.Hollaar@flynth.nl