Praktijkverhaal

‘Flynth voelt als een verlengstuk van onze organisatie’

‘Flynth voelt als een verlengstuk van onze organisatie’
Gepubliceerd: 10-06-2020, laatst gewijzigd: 29-03-2022

Dankzij een fusie met Livetime Productions is Unlimited Productions inmiddels Europees marktleider op het gebied van evenementenproductie. General manager Maurice Verschueren vertelt enthousiast hoe Flynth hielp om dit fusietraject soepel te laten verlopen.

Hoe is Unlimited Productions ontstaan?

Unlimited Productions is in 2009 opgericht door Bart Roelen en Tijs Verwest – beter bekend als DJ Tiësto. Tijs vroeg Unlimited Productions om het productiemanagement te verzorgen voor zijn Elements of Life-tour. Zo’n wereldwijd tournee met een DJ op deze schaal was destijds ongekend. Vanaf dat moment zijn we uitgegroeid tot een internationale hoofdrolspeler op het gebied van technische evenementenproductie, met een groot netwerk van hoogwaardige leveranciers, operators en designers en een brede afzetmarkt. Door de jaren heen is het bedrijf niet alleen organisch gegroeid, maar ook door fusies en overnames. Sinds de fusie met Livetime Productions in 2019 heeft Unlimited Productions een marktleiderpositie in Europa.

Waar kun je bij Unlimited Productions zoal voor terecht?

Als onafhankelijk technisch productiebedrijf zijn we internationaal actief op het gebied van live communicatie. We werken bijvoorbeeld voor bedrijfsevenementen, publieksevenementen, festivals, sportevenementen, shows & concerten en verzorgen artiesten- en tourmanagement.

Wat doen jullie dan concreet?

We helpen onze klanten met al hun productiebehoeften voor evenementen. Van creatieve ideeën en ontwerpen tot praktische planningen. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke constructies, het podium, tenten, licht- en geluidsapparatuur, videoschermen, stroomvoorziening, machines en decoratie. We ontwerpen en visualiseren een totaaloverzicht van het podium of evenement en maken een volledige offerte van alle faciliteiten die nodig zijn om dit ontwerp ook echt te realiseren.

Heeft Unlimited Productions zelf alles in huis voor die realisatie?

We werken met een ervaren team van 27 zeer gemotiveerde professionals. Die hebben veel ervaring in de branche en staan bekend ​​als specialisten in hun vakgebied. Daarnaast proberen we wereldwijd zoveel mogelijk samen te werken met lokale partners. Met een uitgebreid netwerk van leveranciers, operators en ontwerpers van hoge kwaliteit kunnen we de beste oplossingen bieden.

Bij welke uitdagingen helpt Flynth jullie?

Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld een fusietraject achter de rug met Livetime Productions. Achter de schermen heeft het veel werk gekost om die twee bedrijven operationeel te integreren. Daarbij was Flynth een goede sparringpartner. Mede dankzij de proactieve houding en specialistische kennis van Flynth hebben we dit proces binnen een jaar kunnen afronden. Zo hebben adviseur accountancy Joost Oomen en juridisch adviseur Lizan Beers de trajecten tot in detail begeleid.

Hoe is dat traject verlopen?

Lizan heeft het fusietraject op juridisch vlak begeleid. Zij is een gedegen gesprekspartner en heeft het traject strak opgezet en uitgewerkt. Zij heeft alle belangrijke elementen op een heldere manier uiteen kunnen zetten voor de betrokken partijen wat in een soepel lopend proces heeft geresulteerd.

Ter voorbereiding op de juridische fusie is er een uitvoerig due diligence traject doorlopen waarin Joost een belangrijke schakel is geweest. Middels het opleveren van diverse financiële rapportages en het inzichtelijk maken van allerlei onderliggende vraagstukken heeft hij een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het succesvol doorlopen traject.

Wat doet Flynth nog meer voor jullie?

Door het jaar heen werken we periodiek samen om diverse financiële rapportages uit te werken en op te leveren. Die gebruiken we als basis om sturing te geven aan het bedrijf. Daarbij is Joost onze vaste relatiebeheerder. Dat ervaren we als zeer prettig. Zo krijgen we altijd gedegen adviezen en begeleiding. Daarnaast brengt Manon van Velthoven, gevorderd assistent accountant, wekelijks een bezoek aan ons kantoor. Zij helpt ons bij projectadministraties, onderhoudt het crediteurenbeheer en werkt diverse financiële administraties bij. Tot slot maken we van tijd tot tijd voor specifieke casus gebruik van de aanvullende specialistische kennis die Flynth biedt.

Hoe ervaren jullie deze samenwerking?

Flynth voelt niet zozeer als een externe partij die simpelweg diensten aan ons verleent, maar meer als een verlengstuk van de organisatie. Dat is van grote toegevoegde waarde voor ons. Omdat Flynth naast accountants en financiële adviseurs onder andere ook juridisch adviseurs, fiscalisten en salarisadviseurs in huis heeft, kan men ons met vrijwel elk vraagstuk helpen. Het brede dienstenpakket en de kenmerkende persoonlijke en proactieve benadering maken ondernemen voor ons een stuk aangenamer.

Unlimited Productions uitgeroepen tot “Production Company of the Year”

Last but not least zijn we zeer vereerd en trots om met u te delen dat Unlimited Productions de gouden award voor “Production Company of the Year” heeft gewonnen op de Global Eventex Awards 2020. Tijdens dit event werden de beste evenementen en leveranciers in de schijnwerpers gezet waarbij Unlimited Productions werd uitverkoren tot de nummer één in zijn categorie.  We zijn erg dankbaar dat ons werk wordt erkend en we willen iedereen bedanken die ons hierin heeft gesteund. Een mooie kroon op ons werk.

Benieuwd waar Flynth u mee kan helpen?

Bent u benieuwd hoe onze adviseurs ook u kunnen ondersteunen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 236 81 10 / breda@flynth.nl

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Joost Oomen Adviseur Accountancy bij Flynth Joost Oomen