Werken bij Flynth

Een hechte club en een open houding

Een hechte club en een open houding
Gepubliceerd: 14-01-2021, laatst gewijzigd: 29-01-2021

In het begin vond ik het spannend om de telefoon op kantoor op te nemen; wat als ik het antwoord niet wist? Achteraf moet ik een beetje lachen om mezelf. Want als ik iets geleerd heb binnen Flynth, dan is het wel dat je niet bang hoeft te zijn om vragen te stellen.  

Sinds 2018 werk ik als adviseur arbeidszaken bij de vestiging Flynth Woerden. Ik ben verknocht aan mijn werk en collega's. Allereerst omdat ik in mijn werk en klanten zo interessant vind, maar ook omdat we een fijn team hebben. Het is een hechte club en er heerst een open sfeer. Ik voel me hier thuis. 

Leren en ontwikkelen 

Flynth biedt een werkomgeving waarin leren en ontwikkelen centraal staan. Toen ik aan de slag ging bij Flynth merkte ik dat ik nog niet alle klantvragen een twee drie kon beantwoorden. Dat hoeft ook niet, werd mij toen gezegd. Je kunt niet alles weten, maar je moet wel nieuwsgierig zijn, op zoek gaan naar antwoorden. Dus dook ik in de boeken, struinde cao’s af en stelde vragen aan mijn ervaren collega's. Zo heb ik mij afgelopen jaren ingevreten in alle aspecten rondom personeelszaken binnen het mkb en de agrarische sector. Inmiddels vind ik het juist leuk als iets nog niet weet; dan kan ik weer op onderzoek uit.  

In contact blijven 

In mijn dagelijkse werk mag ik me bezighouden met uiteenlopende zaken: van contracten opstellen tot verzuimbegeleiding en personeelsbeleid. Ook werk ik regelmatig aan interessante projecten op landelijk niveau. Laatst heb ik bijvoorbeeld met collega’s uit verschillende regio’s een webinar georganiseerd voor werkgevers. Door de coronacrisis moeten veel organisaties nadenken over manieren om het hoofd boven water te houden en personeelszaken spelen daarin een grote rol. Hoe staat het ervoor met de personeelsplanning en alle contracten? Wat doe je als je noodgedwongen mensen moet ontslaan? Is een reorganisatie kansrijk? Het zijn prangende vragen waar wij ondernemers mee verder helpen. Zo’n online bijeenkomst is een mooie manier om kennis te delen én om in contact te zijn met klanten. Ook in deze tijden.  

Specialiseren 

Wat ik prettig vind aan Flynth en specifiek aan ons kantoor, is de open houding. Zie je kansen? Dan kun je dat in de groep gooien. Wil je ergens naar toe groeien? Dan kijk je samen met je leidinggevende welke stappen je daarvoor het beste kan nemen. Zelf ben ik ook bewust bezig met mijn professionele ontwikkeling. Op dit moment ben ik nog een generalist, waardoor ik veel leer over het vak in de volle breedte. Zo kan ik de komende tijd doorgroeien naar een ervaren, zelfstandige adviseur arbeidszaken. Uiteindelijk zou ik me ook willen specialiseren, bijvoorbeeld in arbeidsrecht. Daarover ben ik nu met mijn leidinggevende in gesprek. Samen kijken we naar de mogelijkheden en geven we vorm aan mijn ambities. 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
Denise Arends

Denise.arends@flynth.nl