Dit jaar nog investeren met subsidie in de akkerbouw

 
Dit jaar nog investeren met subsidie in de akkerbouw
Gepubliceerd: 10-11-2022, laatst gewijzigd: 30-11-2022

Voor een aantal ondernemers in de akkerbouw wordt 2022 een goed financieel jaar. Dit kan hét moment zijn om te besluiten investeringen nog in 2022 te doen. Met fiscale subsidieregelingen, zoals de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de EIA en MIA/Vamil, kan de ondernemer investeren in duurzame bedrijfsontwikkeling. En daarmee de belastingdruk voor zijn onderneming verlagen.  

In de Fiscale subsidiewijzer akkerbouw 2022 is een lijst opgenomen met de voor akkerbouwers belangrijkste investeringscategorieën. Dit zijn opties uit de Energielijst voor Energie Investeringsaftrek (EIA) en de milieulijst van de Milieu Investeringsaftrek (MIA) gecombineerd met vrije afschrijving (VAMIL). Dit overzicht is niet volledig, er zijn meer mogelijkheden.

Beregeningspomp

Neemt u energiebesparende maatregelen die niet onder deze codes vallen? Dan zijn er ook nog generieke codes. Bij investeringen die wel een energiebesparing opleveren, kunt u de subsidie aanvragen onder een generieke code. Bijvoorbeeld voor een elektrische beregeningspomp, die niet op de Energie- of de Milieulijst wordt genoemd maar mogelijk wel voor aftrek in aanmerking komt. Of een machinecombinatie die meerdere bewerkingen in één keer uitvoert. De uitwerking kan per generieke code verschillen. Zo’n aanvraag wordt beoordeeld door de RVO. In verband met energiebesparing wordt er een berekening met terugverdientijd gevraagd.  

Uitgangspunt van de lijst is wel dat investeringen nog dit jaar worden gedaan. Heeft u investeringsplannen die aansluiten op dit overzicht of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een subsidieadviseur van Flynth om te bespreken wat mogelijk is.

​​​​​​​​​​​​​​Meer weten

Wilt u meer informatie over de hier genoemde of andere subsidiemogelijkheden? Of wilt u een aanvraag laten indienen? Flynth helpt u graag verder!

Neem contact met ons op via de button.

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: