Gepubliceerd: 14-11-2022, laatst gewijzigd:
15-11-2022
De melkveehouderij profiteert op dit moment van de hoge melkprijs. Voor ondernemers kan dit hét moment zijn om investeringen nog in 2022 te doen. Met fiscale subsidieregelingen, zoals de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de EIA en MIA/Vamil, kan de melkveehouder investeren in duurzame bedrijfsontwikkeling. En daarmee de belastingdruk voor zijn onderneming verlagen.
In de Fiscale subsidiewijzer melkveehouderij 2022 is een lijst opgenomen met voor melkveehouders belangrijkste investeringscategorieën. Dit zijn opties uit de Energielijst voor Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Milieulijst van de Milieu Investeringsaftrek (MIA), gecombineerd met vrije afschrijving (VAMIL). Dit overzicht is niet volledig, er zijn meer mogelijkheden.
Beregeningspomp
Neemt u energiebesparende maatregelen die niet onder deze codes vallen? Dan zijn er ook nog generieke codes. Bij investeringen die wel een energiebesparing opleveren, kunt u de subsidie aanvragen onder een generieke code. Bijvoorbeeld voor een elektrische beregeningspomp, die niet op de Energie- of de Milieulijst wordt genoemd maar mogelijk wel voor aftrek in aanmerking komt. De uitwerking kan per generieke code verschillen. Zo’n aanvraag wordt beoordeeld door de RVO. In verband met energiebesparing wordt er een berekening met terugverdientijd gevraagd.
Uitgangspunt van de lijst is wel dat investeringen nog dit jaar worden gedaan. Heeft u investeringsplannen die aansluiten op dit overzicht of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een subsidieadviseur van Flynth om te bespreken wat mogelijk is.
Meer weten
Wilt u meer informatie over deze of andere subsidiemogelijkheden? Of wilt u een aanvraag laten indienen? Flynth helpt u graag verder!
Neem contact met ons op via de button.