My Flynth
Nieuws

Nieuws

Op deze pagina delen wij graag nieuws en de laatste inzichten vanuit de markt en wet- en regelgeving. Wilt u automatisch op de hoogte worden gebracht van de ontwikkelingen in uw branche en van actuele wet- en regelgeving; meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Blog

De mestwetgeving verandert; Flynth heeft antwoord op uw vragen

Gepubliceerd: 27-12-2016, laatst gewijzigd: 29-12-2016

Als veehouder weet u: de mestwetgeving verandert continu. Eerst was er de invoering van fosfaatrechten en nu is er ook het fosfaatreductieplan voor het jaar 2017. Hoe blijft uw mestboekhouding up-to-date en kunt u succesvol inspelen op nieuwe ontwikkelingen?

Er zijn veel vragen

Ik krijg veel vragen over, waar sta ik in 2017 en 2018. De veehouders zien op dit moment door, de continue veranderende regels, de bomen het bos niet meer: Ben ik grondgebonden of niet? Word ik nu gekort in 2017 of 2018? Welke regel heeft invloed op fosfaatrechten en welke op het fosfaatreductieplan? Maar de meest voorkomende vraag die ik krijg is toch wel hoeveel dieren er gehouden mogen worden in de komende jaren en hoe kan dit zo goed mogelijk geoptimaliseerd worden binnen de bestaande regels. Daar komen veel financieringsaanvragen met een onderbouwing van de invloeden van de nieuwe mestwetgeving bij kijken.

Alles in één

Alles bij één partij voorkomt veel fouten, dit heb ik wel gemerkt met de bezwaren die ik heb ingediend op de servicemelding van de fosfaatrechten. Wanneer de informatie van verschillende kanten komt sluipen er fouten in bij bijvoorbeeld oppervlakte grond, geen koppeling met PAL/Pw getallen en niet geleverde melk verwerkt in bemestingsplan.

Verder is het erg belangrijk voor een goede economische beoordeling en planning te weten hoe de situatie op basis van mestwetgeving is op het bedrijf. Denk hierbij aan:

  • Toekomstige investeringen in fosfaatrechten en de fiscale planning qua afschrijving hiervan.
  • Het moeten kopen of huren van grond binnen de wet grondgebonden groei.
  • De invloed van minder melkkoeien op de kritische opbrengstprijs van een kg melk.


MestBest

Mijn collega’s en ik volgen het nieuws rondom de wetgeving op de voet. Graag ontzorgen wij u met één van de arrangementen van Flynth MestBest. Met deze arrangementen voldoet uw mestboekhouding altijd aan de wet- en regelgeving en kunt u kiezen uit een arrangement die bij uw bedrijfsvoering past.

Meer informatie en kosteloos eerste gesprek

Wilt u meer weten over MestBest? Kijk dan op www.flynth.nl/mestbest of neem contact met mij op!

 

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Arjan Hutten

arjan.hutten@flynth.nl