De haven kiezen, waar je wilt aanleggen…

 
De haven kiezen, waar je wilt aanleggen…
Gepubliceerd: 17-09-2019, laatst gewijzigd: 06-02-2023

Perfectie, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn tot in de vezels van R&A van Kester Chrysantenkwekerij doorgedrongen. Jarenlange aanscherping van het teeltproces en een onbegrensde toewijding om het beste product tegen een beheersbare kostprijs te telen, hebben het bedrijf gebracht tot de bewonderenswaardige positie die het nu heeft. Samen met 7 andere toonaangevende Chrysantenkwekerijen brengt het bedrijf de chrysanten onder het kwaliteitslabel ‘Vannova’ op de internationale  markt.

 

‘Wij geloven in deze kwaliteitsformule en weten dat je geen moment je aandacht kunt verliezen om op dat niveau te acteren. Wij zijn procesmanagers pur sang en dat maakt het daarom wel lastig om ook structureel met de toekomst en strategie van het bedrijf bezig te zijn.’

 

Aldus René van Kester, mede-eigenaar van het familiebedrijf. ‘Maar dat betekent niet dat wij de ogen sluiten voor de ingrijpende ontwikkelingen in de maatschappij, de economie en de sector.  Flynth bood ons de kans om gestructureerd met die toekomst aan de slag te gaan en onze koers te bepalen’.

Veel ondernemers in de tuinbouw hebben hun handen vol aan het aansturen van de dagelijkse processen. Productie, verkoop, energie en HRM vergen behoorlijk veel van de gemiddelde tuinbouwondernemer. Om naast die grote verantwoordelijkheden ook nog oog te hebben voor het strategisch management van het bedrijf, is vaak lastig. Een gedegen en goed gestructureerde strategische oriëntatie aan de hand van FlynthFocus biedt dan een uitkomst.

René van Kester: ‘Als we niets aan onze strategie doen, blijven we heus nog wel een tijd dobberen, maar we willen gewoon weten welke haven we gaan kiezen om aan te leggen en hoe die eruit ziet. We willen zelf in control blijven van onze toekomst en niet passief ondergaan wat we zelf hadden kunnen zien aankomen’. 

Heeft u uw bedrijfsprocessen op orde, maar ziet u veel veranderingen op u afkomen die vragen om een heroverweging van uw bedrijfsstrategie?  Flynth ontzorgt u in deze opgave en zorgt voor een overzichtelijk traject waarmee u tot concrete nieuwe inzichten voor uw onderneming kunt komen.   

Heeft u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

FlynthFocus

Geschreven door: