Praktijkverhaal

De betalingsrechtencheck – ik kies voor zekerheid!

Gepubliceerd: 19-12-2019, laatst gewijzigd: 13-06-2022

"Ik wil als ondernemer niet voor verrassingen komen te staan. Flynth heeft veel kennis en kunde in huis. De Gecombineerde Opgave en de betalingsrechtencheck laat ik uitvoeren door Flynth. Goed overzicht is voor mij als ondernemer belangrijk, want dat ontzorgt mij. Zo hou ik focus op het ondernemen", vertelt Leonard van der Helm, Melkveehouder uit Middenbeemster.

Voordelen van landelijke dekking

"Ik groeide op, op de boerderij van mijn vader. Hij was vroeger al klant bij Flynth, die samenwerking is voor mij vanzelfsprekend. Flynth verzorgt de fiscale boekhouding, mijn aangiftes, de Gecombineerde Opgave, de betalingsrechtencheck, adviseert mij in landbouwbeleid en ondersteunt in de mestboekhouding. Voor mij is de deskundigheid van de adviseurs belangrijk. Ze zijn echt specialist in hun vakgebied en kennen de regelgeving, specifiek voor de landbouw. De brede kennis die beschikbaar komt door de landelijke dekking van Flynth, biedt vele voordelen voor individuele ondernemers uit de hele agrarische sector, ook voor mij. Ik ben verzekerd van juist advies op mijn ondernemersvragen."

Deskundigheid en zekerheid

"Ik wil niet voor verrassingen komen te staan, dus de betalingsrechtencheck en de Gecombineerde Opgave laat ik verzorgen door Flynth. Voorheen deed ik het zelf. Maar de regelgeving verandert in rap tempo, wat bijna niet is bij te houden. Dus het werd mij te ingewikkeld en het kostte me te veel tijd.

Flynth geeft me een overzicht van standaard afspraken, een kant-en-klaar lijstje van verhuurders en huurders. Ook ontvang ik een overzicht met rechten die ik moet doorbetalen of ontvangen. Hiermee kan ik direct de juiste bedragen betalen en factureren. Dit is voor mij een goed voorbeeld van ontzorgen: ik weet dat alles is vastgelegd en klopt. Flynth doet namelijk ook een check op de beschikking van RVO. Het gestandaardiseerd systeem geeft overzicht en ik ben gegarandeerd van een juiste afhandeling met alle partijen waarmee ik afspraken heb. Daarnaast heeft Flynth zicht op een grote groep bedrijven en brengt ondernemers met te weinig of te veel betalingsrechten bij elkaar, zodat men elkaar onderling kan helpen."

Strategische keuzes voor de toekomst

"Nu heb ik een compleet plaatje: Flynth schuift de verschillende raakvlakken van mijn onderneming makkelijk in elkaar en denkt mee over verschillende scenario’s. Met goed overzicht van je bedrijf zijn gefundeerde strategische keuzes voor de toekomst een stuk eenvoudiger te maken."

Wilt u meer weten over hoe onze adviseurs ook u kunnen helpen met de betalingsrechtencheck en de Gecombineerde Opgave? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop!

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Bel: 088 236 77 77
Rinus Wientjens Bedrijfsadviseur bij Flynth Rinus Wientjens