My Flynth
Nieuws

Nieuws

Op deze pagina delen wij graag nieuws en de laatste inzichten vanuit de markt en wet- en regelgeving. Wilt u automatisch op de hoogte worden gebracht van de ontwikkelingen in uw branche en van actuele wet- en regelgeving; meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Praktijkverhaal

Case Bakker

Gepubliceerd: 30-05-2014, laatst gewijzigd: 30-05-2016

Een baktheater als ultieme trekpleister. Sterrenbakker Willy Olink blijft innoveren dankzij FlynthVision.

In een monumentaal pand aan de Bolensteinsestraat, in het centrum van het pittoreske Maarssen, is sinds 2000 de ambachtelijke bakkerij van Willy en Inge Olink gevestigd. Klanten uit de wijde omgeving weten de winkel te vinden voor de grote variëteit aan versgebakken broodsoorten en het met passie vervaardigde banket. Dat is bijzonder voor een tijd waarin de meeste consumenten kiezen voor het gemak van brood uit de supermarkt. Continu innoveren is volgens Willy essentieel voor succes in een zeer competitieve markt. “Dankzij FlynthVision kan ik doelgericht blijven investeren in mijn bedrijf, waardoor ik mijn klanten blijf verrassen. De volgende stap is een heus baktheater.” Dat Willy en zijn vrouw Inge als ondernemers goed aan de weg timmeren, blijkt wel uit de onderscheidingen die ze in de loop der jaren hebben ontvangen. Zo behoren ze sinds 2013 tot een select groepje van zes bakkers in Nederland met de hoogste waardering van het Nederlands Bakkerij Centrum: 3 sterren. Hier is een grondige beoordeling aan voorafgegaan, uitgevoerd door onder meer een vakjury, mysteryshoppers, een retailjury, winkelbeoordelaars en klanten. Ook de vakkundige oliebollenproevers van het AD weten het vakmanschap van Willy op waarde te schatten. In 2012 was hij zelfs winnaar van de Nationale Oliebollentest.

Blijven innoveren

De diverse honneurs zorgen volgens Willy ook zeker voor meer klandizie, maar het is volgens de bakker beslist geen reden om op z’n lauweren te gaan rusten. “We krijgen de prijzen juist omdat we zo hard ons best doen”, zegt hij. “Wil je als bakker succesvol zijn in deze markt, dan zal je moeten blijven innoveren, blijven verrassen. In slaap vallen is geen optie. Natuurlijk is het voor consumenten makkelijker om brood in de supermarkt te halen. Daar moet je dus wat tegenover stellen. In de eerste plaats met de best mogelijke kwaliteit, maar ook met nieuwe trends en een bijzondere winkelbeleving. 

Groeien is leren

Sinds de opening van hun bakkerij aan de Bolensteinsestraat, hebben Willy en Inge al veel aan innovatie en diversificatie gedaan. Sommige plannen, zoals een eigen ijssalon, bleken een doorslaand succes. Andere ideeën, zoals een pannenkoekenhuis, waren commercieel minder interessant en werden door Willy en Inge getransformeerd tot een nieuw concept. “Ook van minder geslaagde plannen moet je leren”, zegt Willy. “Het gaat erom dat je blijft proberen. Inmiddels hebben we naast de bakkerij een zeer succesvolle banketbakkerij, ijssalon en chocolaterie. Wie weet wat daar in de toekomst nog bij komt.”

Baktheater

Als het aan Willy ligt, is de volgende investering een zogenaamd baktheater; een plek in de winkel waar klanten kunnen zien - en ruiken - hoe de ambachtelijke bakker z’n werk doet. “Het is echt een bijzondere ervaring voor klanten”, aldus Willy. “En maakt het de moeite waard om het brood niet in de supermarkt, maar bij de bakker te kopen. Dankzij FlynthVision kunnen we die doelstelling hopelijk snel realiseren.” Baktheater Als het aan Willy ligt, is de volgende investering een zogenaamd baktheater; een plek in de winkel waar klanten kunnen zien - en ruiken - hoe de ambachtelijke bakker z’n werk doet. Het is echt een bijzondere ervaring voor klanten”, aldus Willy. “En maakt het de moeite waard om het brood niet in de supermarkt, maar bij de bakker te kopen. Dankzij FlynthVision kunnen we die doelstelling hopelijk snel realiseren.”

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Marjoleine Mekking - Goethart

Marjoleine.Mekking@flynth.nl