My Flynth
Nieuws

Belastingdienst geeft groen licht voor modelovereenkomst verhuur fosfaatrecht met koopoptie

Gepubliceerd: 17-09-2018, laatst gewijzigd: 01-11-2018

Onlangs is de Belastingdienst akkoord gegaan met een modelovereenkomst voor de verhuur van fosfaatrechten. Met deze verhuurovereenkomst kan de belastingheffing over de huurtermijnen uitgesmeerd worden over een bepaalde tijd.
Door de rechten op een juiste wijze te verhuren kan directe afrekening met de fiscus voorkomen worden dat wel gebeurt bij verkoop of huurkoop van de rechten. In geval van verkoop of huurverkoop moet namelijk direct over de gehele koopsom vooraf worden afgerekend met de belastingdienst.

Om te bereiken dat niet direct hoeft te worden afgerekend over de aanwezige meerwaarden in de te verhuren fosfaatrechten is het van belang dat de verhuurder/eigenaar van het fosfaatrecht risico blijft lopen over de (rest)waarde van het fosfaatrecht. Dit is dan ook nadrukkelijk in de model-verhuurovereenkomst vastgelegd. In het model is door de VLB kantoren (Flynth, ABAB, Alfa en Countus) in overleg met de Belastingdienst aansluiting gezocht bij een besluit over leaseregelingen voor wat betreft de huurperiode, de optie prijs en het te lopen risico.

Neem voor vragen contact op met uw Flynth-adviseur of via de dichtstbijzijnde vestiging.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt

Gerelateerde artikelen