My Flynth
Pal naast u

Aat Vos: “Flynth is mijn strategische partner en adviseur”

Gepubliceerd: 07-12-2017, laatst gewijzigd: 19-12-2017

Voor architect Aat Vos is Flynth niet alleen de accountant die de cijfers samenstelt. In zeven jaar is er een hechte relatie tussen hem en de collega’s van Flynth-kantoor Assen ontstaan op het gebied van strategie, advies en ‘sturen op cijfers’. Iedere strategische vervolgstap die Aat zet, bespreekt hij met zijn vaste adviseur Jan Venekamp. Dit geeft hem rust en zekerheid.

Tot de economische crisis in 2008 ging het Aat voor de wind. Maar toen volgde een turbulente periode,  waar hij uiteindelijk - gesteund door Flynth - sterker uitkwam. Tegenwoordig onderneemt hij meer conceptueel en staat zijn visie over het ontwikkelen van aantrekkelijke publieke plekken centraal. Dit is het specialisme van Aat. Zijn visie is vastgelegd in het boek: 3RD4ALL, How To Create A Relevant Public Space.

Flynth als strategische partner

In 2010 werd het voor Aat tijd om de ondernemingsstructuur aan te passen. Door de crisis was er veel veranderd. Hier kwam Flynth om de hoek kijken. Aat: “Via mijn netwerk ken ik de vestigingsmanager van Flynth Assen. We hebben toen samen met de fiscale specialist orde op zaken gesteld, zodat ik opnieuw kon starten. Op dat moment besloot ik: ik wil geen personeel meer en ik houd de bank buiten de deur. Kortom, mijn manier van werken veranderde drastisch. Wél verzamelde ik een aantal externe specialisten om me heen. Een van de belangrijkste partners is mijn vaste Flynth-adviseur Jan Venekamp.”Ieder kwartaal zitten Jan en Aat samen om de tafel. “Dat zijn voor mij belangrijke gesprekken. We kijken terug en vooruit, maar Jan houdt me ook regelmatig een spiegel voor. Vanuit zijn expertise kijkt hij anders tegen bepaalde zaken en ontwikkelingen aan dan ik als creatief ondernemer. Dat werkt prettig. Het geeft nieuwe heldere inzichten en zorgt voor rust en vertrouwen. Ik ontvang zo niet alleen accountancy-diensten, maar koop ook een stukje zekerheid in. Jan en zijn Flynth-collega’s zijn een belangrijke strategische partner geworden die mij en mijn onderneming voorbij de cijfers kennen.”

Creatief in de openbare ruimte

Aat heeft veel ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en herinrichten van bibliotheken. Vroeger was hij ook verantwoordelijk voor de uitvoering van het idee en het bouwproces. Dit vult hij nu anders in. Openbare ruimtes moeten in zijn filosofie als een warme plek aanvoelen. Een locatie waar mensen graag komen. “Plekken die voor iedereen uitnodigend en toegankelijk zijn. Daarvoor heb ik een uniek concept ontwikkeld. Bij een opdracht bedenk, organiseer en bewaak ik het concept. Terwijl ik voor de verdere uitvoering samenwerk met andere architecten en specialisten,” legt Aat uit.

Als architect heeft Aat een totaal nieuwe visie voor het omgaan met publieke ruimtes gecreëerd. Veelbesproken is zijn werk voor Oslo Public Libraries, waaronder de jeugdbibliotheek Biblo Tøyen in Oslo. Verder is Aat trots op zijn werk voor de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). “Voor de OBA heb ik al twee vestigingen opnieuw ingericht, in co-creatie met Mars Interieurarchitecten. En er volgen nog meer vestigingen. Bezoekers komen er nu graag en voelen zich er thuis.” Voor zijn visie en aanpak is veel internationale erkenning, waardoor Aat als vernieuwende architect op de kaart staat.

Meer zelf doen

Begin 2016 haalde Aat te weinig voldoening uit zijn werk. Hij was met veel projecten bezig zonder dat hij wist wat het opleverde. “Ik hoorde ieder kwartaal van Jan wel hoe ik ervoor stond en welk project goed en minder goed liep.” Dat kon zo niet langer, dus werd er schoon schip gemaakt. Mede op advies van Jan zijn de niet rendabele projecten gestopt. Aat ging zich helemaal concentreren op zijn unieke concept.

Aat: “Ik miste het overzicht waardoor ik niet kon ‘sturen op cijfers’. Daarom doe ik nu zelf mijn administratie en betalingen. Zo weet ik precies wat erin en eruit gaat. En kan ik beter keuzes maken. Omdat ik de cijfers nu goed ken haal ik veel meer uit de gesprekken met Jan. We praten nu volop over strategie en nieuwe kansen en niet meer over cijfertjes uit het verleden.”

Volle kracht vooruit

Aat heeft in Flynth een belangrijke strategische partner voor de toekomst gevonden. “Bijna iedere strategische vraag leg ik aan Jan voor. Hij denkt mee en attendeert mij op de mogelijke gevolgen en risico’s. Zo nodig schakelt hij de juiste Flynth-specialist in. De afgelopen jaren ben ik met fiscale-, juridische-, internationale-, privé- én btw-vraagstukken bij Flynth geweest. Iedere keer gaat dat dan via Jan. Sterker nog, meestal is Jan mij voor en heeft hij de juiste mensen al gemobiliseerd. Flynth en Jan zijn belangrijk voor mijn bedrijf. De samenwerking geeft rust en daardoor vertrouwen in de toekomst!”

Website: aatvos.com

Flynth-adviseur vertelt
Jan Venekamp is vanaf 2011 de vaste adviseur van Aat Vos. In de loop der jaren is er een hechte zakelijke relatie ontstaan, waarbij wederzijdse waardering de sleutel tot succes is. Jan: “Ik vind het knap hoe Aat zijn nieuwe manier van ondernemen heeft ingericht. Na een flinke tik tijdens de crisis doet hij het nu anders. En met succes. Het is fijn om daarin als externe partij zo’n belangrijke en gewaardeerde rol te mogen vervullen.”

“Ik denk dat dit een goed voorbeeld is van hoe wij als accountants tegenwoordig het verschil maken. We denken actief mee met onze klant en springen met specialistische vakkennis bij waar nodig. Vanuit onze achtergrond brengen we mogelijke risico’s en gevolgen in kaart en treden proactief op als we bijvoorbeeld in de cijfers zien dat iets fout dreigt te gaan. Vanuit ons kantoor in Assen bedienen we onze klant met onze diverse specialisten. En hebben wij zelf de expertise niet in huis, dan is die binnen het Flynth-netwerk aanwezig.”

Fotografie: 
Foto 1, 3, 4, 5 Marco Heyda

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt