Gemeenschappelijke Landbouwbeleid

Aanvraag voor subsidies uit het GLB wijzigen?

Aanvraag voor subsidies uit het GLB wijzigen?
Gepubliceerd: 18-05-2020, laatst gewijzigd: 19-05-2020

De Gecombineerde Opgaves zijn ingediend. De aanvraag voor subsidies uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zijn te wijzigen tot en met 15 mei. Verandert u na deze datum de aanvraag? Dan heeft u te maken met de kortingsperiode en kunt u een korting krijgen. Hierop zijn uitzonderingen. 

Kortingsperiode 

In 2020 is de kortingsperiode van 16 mei tot en met 9 juni. U krijgt in deze periode een termijnkorting van 1% voor iedere werkdag. Verandert u bijvoorbeeld op 20 mei het pakket waarmee u uw ecologisch aandachtsgebied (EA) invult? Dan krijgt u een termijnkorting van 3% op uw hele aanvraag voor de vergroeningsbetaling. 

U ziet het kortingspercentage voor iedere werkdag in de Kortingstabel Gecombineerde opgave 2020. Stuurt u na de laatste dag van de kortingsperiode wijzigingen in? Dan neemt RVO die veranderingen niet meer mee in de beoordeling van uw aanvraag. 

Op de site www.rvo.nl vindt u een volledig overzicht van de kortingsperiode. 

Uitzonderingen 

Er zijn uitzonderingen op de kortingsperiode: 

Intrekken aanvraag 

U kunt uw aanvraag of een deel ervan intrekken. Dit kan alleen totdat RVO een controle doet of u heeft laten weten dat RVO dit gaat doen. Als u al een beslissing heeft ontvangen kunt u uw aanvraag niet meer intrekken. Heeft u een EA-perceel opgegeven en zet u het vinkje ecologisch aandachtsgebied (EA) uit? Dan ziet RVO dit als intrekken. 

Voorafgaande controle 

Wilt u iets wijzigen na een voorafgaande controle? Dit kan tot en met 19 juni. U krijgt dan geen korting. U mag alleen een fout herstellen die te maken heeft met een voorafgaande controle. 

Gebruik percelen 

  • U mag het gebruik van percelen wijzigen tot en met de laatste dag van de kortingsperiode. Welke veranderingen vallen hieronder? 
  • U voegt een perceel toe. En voor dit perceel vraagt u uitbetaling van subsidie of betalingsrechten aan. 
  • U vergroot een perceel dat u al heeft opgegeven. En voor dit perceel heeft u al een aanvraag voor uitbetaling subsidie of betalingsrechten gedaan. 
  • U vraagt voor een al opgegeven perceel toch nog uitbetaling van subsidie of betalingsrechten aan. 

Dit kan bij: 

  • De basisbetaling 
  • De vergroeningsbetaling 
  • Subsidie Natuur- en Landschapsbeheer (SNL-a) 
  • Betalingsrechten Nationale reserve algemeen belang 
     

Vanaf 1 juni krijgt u een termijnkorting van 1% voor iedere werkdag. Deze termijnkorting geldt alleen voor het deel dat u verandert. Heeft u bijvoorbeeld een perceel één hectare groter opgegeven? Dan is de termijnkorting 1% van het bedrag voor deze hectare. Alleen bij de Nationale reserve is de termijnkorting 3% voor iedere werkdag. 

Brede weersverzekering 

Voor de brede weersverzekering kunt u de percelen in uw aanvraag vergroten tot en met 9 juni. 

Vergroten oppervlakte EA bij hoofdteelt 

Zet u nu een EA-vinkje bij een hoofdteelt? Of vergroot u een perceel zonder basisbetaling, waar u al eerder een EA-vinkje heeft gezet? Dan mag dit tot en met 9 juni. 

Volgteelten voor EA 

U kunt volgteelten voor EA nog tot en met 15 oktober aanpassen. Had u in de aanvraag minder dan 5% EA? Dan kunt u dit na 9 juni niet verhogen door extra volgteelten voor EA op te geven. 

Wijziging van het gewas 

U kunt gewaswijzigingen voor de basisbetaling en SNL-a tot en met 9 juni doen. 

Door coronacrisis weinig of geen hulp? 

Heeft u door de coronacrisis minder of geen hulp bij het invullen van de Gecombineerde opgave? En heeft u daardoor een fout gemaakt bij het invullen? Dan mag u tot en met 9 juni uw opgave zonder termijnkorting aanpassen. Verstuur al uw subsidieaanvragen wel uiterlijk op 15 mei. 

Vraagt u na 15 mei voor het eerst een subsidie aan in uw Gecombineerde opgave? Dan krijgt u daarvoor wel een termijnkorting. U mag de aanvraag voor subsidie daarna zonder termijnkorting aanpassen tot en met 9 juni. 

Overmacht directe betalingen GLB 

Kunt u zich door extreme situaties niet houden aan alle voorwaarden van de directe betalingen GLB? Dan kunt u een beroep doen op overmacht. Neemt u contact op met uw adviseur wanneer u vragen heeft over de Gecombineerde Opgave of wanneer u iets wilt wijzigen. 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen, neem dan contact op met uw relatiebeheerder of adviseur bij Flynth of neem contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch, via 088 236 77 77.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Hendrik Jan Bos

HendrikJan.Bos@flynth.nl