Aangifte loonheffingen: controleer uw sectorcode

 
Aangifte loonheffingen: controleer uw sectorcode
Gepubliceerd: 29-07-2016, laatst gewijzigd: 24-01-2024

De Belastingdienst controleert sinds kort extra goed of u als werkgever wel de juiste sectorcode toepast. Het kan voorkomen dat u een andere sector aangeeft dan de Belastingdienst heeft geregistreerd. Gebruikt u de juiste sectorcode?

Elke werkgever is voor de werknemersverzekeringen aangesloten bij een sector. Die sectoraansluiting is belangrijk, want deze bepaalt de hoogte van de sectorpremie en kan van invloed zijn op de hoogte van de door u te betalen gedifferentieerde premie Werkhervattingskas.

Waar vindt u de juiste sectorcode?

Om de aangifte voor loonheffingen te kunnen doen heeft u de sectorcode nodig. De sectorcode vindt u terug op de 'Beschikking sectoraansluiting' die u heeft ontvangen van de Belastingdienst. De sectorcode vindt u ook op de jaarlijkse 'Beschikking/Mededeling gedifferentieerd premiepercentage Werkhervattingskas.’ Gebruikt u in de aangifte loonheffingen een verkeerde sectorcode? Dan moet dit worden gecorrigeerd. Uiteraard helpt Flynth u hier graag bij.

Let op! Pas uw sectorcode aan. 

Veranderen uw ondernemingsactiviteiten structureel? Dan moet u binnen twee weken de Belastingdienst schriftelijk vragen om een nieuwe beoordeling van de sectoraansluiting.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail arbeidszaken@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 73 50

 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Geschreven door: