My Flynth
Nieuws

2 juni open dag duurzame melkveestal firma Rooker te Aartswoud

Gepubliceerd: 15-05-2018, laatst gewijzigd: 15-05-2018

In 2017 was het dan eindelijk zo ver. De koeien van de familie Rooker, vader Jan-Dirk en zoons Frank en Dirk, hebben hun intrek genomen in de nieuwe, duurzame ligboxenstal. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd dit moderne en toekomstgerichte bedrijf te bezoeken op zaterdag 2 juni te Aartswoud.

Duurzaam ontwerp past binnen MDV

Er is niet alleen gekozen om te bouwen volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV), maar ook met oog voor een frisse uitstraling van het bedrijf. De voorzijde van de stal is opgebouwd uit prefab metselmotief elementen met antracietkleurige sandwichpanelen. Bijzonder is ook de open achterzijde om zo een vrij uitzicht naar binnen en naar buiten te realiseren.

Klaar voor de toekomst

De heren Rooker zijn echte koeienliefhebbers en het comfort voor de koe in de stal is erg belangrijk. De combinatie van melken met de Lely Astronaut A4 melkrobots én het toepassen van weidegang past daarbij. Hiervoor is een vrijdragend hekwerk bij de melkrobots toegepast om optimale selectie voor weidegang mogelijk te maken. De voer-aanschuifrobot zorgt dat er altijd voldoende ruwvoer beschikbaar is voor optimale voeropname.

De HCI W5 emissiearme vloer is voorzien van een elektrisch aangedreven mestrobot en zorgt dat de ammoniakemissie van het melkveehouderijbedrijf grotendeels gereduceerd is. Om energiearm en vrijwel geheel energieneutraal te werken, is de stal voorzien van Ledverlichting en worden zonnepanelen toegepast. Kortom aan alles is gedacht en het bedrijf is daarmee klaar voor de toekomst.

Fiscale stimulering via Flynth

Flynth adviseur Galtjo Geertzema heeft de familie Rooker geadviseerd en ondersteund bij het benutten van de subsidiemogelijkheden voor het bouwen van de duurzame stal. Denk daarbij aan de fiscale stimuleringsregelingen als EIA, MIA en VAMIL.  Deze regelingen grijpen in op het fiscaal belastbare resultaat, waardoor minder inkomstenbelasting hoeft te worden betaald en de bouw van de melkveestal eerder rendabel is.

Meer weten?

We zetten onze ervaring ook graag voor u in. Vragen of advies over bedrijfsontwikkeling of subsidiemogelijkheden? Neem contact met ons op via e-mail of via 088 236 77 77.

Foto: Aannemingsbedrijf De Jong Ursem

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Meer weten

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Galtjo Geertzema

Galtjo.Geertzema@flynth.nl