Huurverlaging

Huurverlaging

Huurverlaging: ontdek samen met Flynth de mogelijkheden

Is de huur van uw bedrijfspand nog marktconform?

De afgelopen jaren zijn de huurprijzen fors gedaald. Huurcontracten van voor deze periode, zijn hierop meestal niet aangepast. Ook zijn de omzetten in verschillende sectoren onder druk komen te staan. Sommige huurprijzen lopen hierdoor uit de pas met een verantwoorde bedrijfsexploitatie. Het is tijd om eens kritisch naar uw huurkosten te kijken.

Wat is een reële huur op uw locatie en voor uw bedrijf? Flynth geeft u hierin inzicht met de huurverlagingscheck. U krijgt gericht advies over een verantwoorde en marktconforme huurprijs. Onze adviseurs hebben jarenlange kennis en ervaring op dit gebied.

Eén van onze adviseurs beoordeelt uw huurprijs vanuit twee invalshoeken:

  • Komt de huur per m2 (winkel)ruimte in uw situatie nog overeen met de huur in vergelijkbare panden (de marktconforme situatie)?
  • Is er in relatie tot uw bestaande en toekomstige exploitatie sprake van een verantwoorde huurprijs?

Huurverlaging: pak ’t in één keer goed aan

Blijkt de marktconforme huurprijs lager dan de huur die u nu betaalt? U kunt dan natuurlijk direct om huurverlaging vragen bij uw verhuurder, via een brief of persoonlijk gesprek. Maar dit kan de verhuurder rauw op het dak vallen. Dit komt de verstandhouding niet ten goede. Het is daarom verstandig om uw verzoek om huurverlaging goed voor te bereiden, met een stevige onderbouwing gebaseerd op wederzijds voordeel.

Flynth helpt u om actie te ondernemen. Samen gaan we in gesprek met uw verhuurder. We leggen gedegen en realistische argumenten op tafel. We nemen hierin onze beoordeling van uw huurprijs mee: wat is de situatie en hoe kunnen we deze situatie veranderen? Het is daarnaast van belang om de inhoud en eventuele bijzondere voorwaarden in het huurcontract erbij te betrekken. Het doel is om te komen tot een verantwoorde bedrijfseconomische situatie. Voor zowel u als ondernemer, als voor de verhuurder.

Passende oplossing voor huurder én verhuurder

Wat nog wel eens wordt vergeten: huurverlaging kan niet alleen gunstig zijn voor de huurder, maar ook voor de verhuurder. De verhuurder heeft er natuurlijk niets aan als u naar een voordeliger pand vertrekt. En u bent niet gebaat bij hoge verhuiskosten. Met de huurverlagingscheck beogen we een passende oplossing voor beide partijen. Denk aan een langere contractperiode voor de verhuurder (en daardoor meer zekerheid) in combinatie met een lagere of flexibel geïndexeerde huurprijs.

Hoe werkt de huurverlagingscheck?

  • Intake: in een persoonlijk gesprek nemen wij de hele situatie met u door.
  • Onderzoek: Flynth voert een gericht onderzoek uit naar uw huidige huurprijs en de huurvoorwaarden. Daarnaast checken wij de huurlasten in relatie tot uw exploitatie.
  • Evaluatie: we bespreken met u of een gesprek met uw verhuurder zinvol is. We werken voor dit gesprek een strategie uit, zodat we de huurprijsverlaging goed kunnen onderbouwen.
  • Overleg en onderhandeling met verhuurder.
  • Vastleggen van gemaakte afspraken.

Bent u niet tevreden over de uitkomst van de gesprekken en onderhandelingen met de verhuurder? Dan stemt de adviseur samen met u de vervolgstrategie af. Hij of zij kan u eventueel ook helpen bij het opstarten van een gerechtelijke vordering tot huurverlaging. Dit is een wettelijke regeling om huurverlaging af te dwingen.

Wat kost de huurverlagingscheck van Flynth?

De huurverlagingscheck bedraagt 500 euro (excl. btw) plus een variabel bedrag als succesfee.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de huurverlagingscheck van Flynth? Neem dan contact op met onze adviseur: Simon Hiemstra: 088 236 92 12. Of lees het ervaringsverhaal van Gerjan Wevers, eigenaar van Welkoop Aalten. Met de ondersteuning van Flynth is hij samen met de verhuurder gekomen tot een verlaging van de huur.

NEEM DIRECT CONTACT OP MET ONZE ADVISEURSNEEM DIRECT CONTACT OP MET ONZE ADVISEURS