Groen Label Kas

 

Laat de Groen Label Kas u niet ontglippen

Bloemen- en groentetelers: vergeet u de fiscale voordelen van de Groen Label Kas niet? Ondernemers denken vaak dat ze hiervoor te klein zijn, dat het rompslomp geeft of het zich niet terugverdient. Maar dit klopt niet. Als het aanvraagtraject tijdig wordt opgestart en de aanvraag goed wordt ingediend, levert het interessante fiscale voordelen op.

Een Groen Label Kas moet aan strengere milieueisen voldoen op het gebied van klimaat, energie en waterkwaliteit- en kwantiteit. Kassen die het certificaat Groen Label Kas dragen, mogen deelnemen aan de overheidsregelingen MIA/Vamil. Bij Flynth hebben ze een aantal ervaren specialisten op dit gebied.

Wanneer interessant?

Als je als bloemen- en groenteteler investeert in je bedrijf, is het zeker interessant om te kijken naar de mogelijkheden van een Groen Label Kas. Zoals hyacintenteler Ruud van Noort uit Voorhout. Hij investeerde in een nieuw geautomatiseerd transportsysteem voor in zijn kas. Dankzij dit transportsysteem, een extra investering in de klimaatcomputer en een watersilo is de certificering rond.

Voor de certificering moet de kas aan een aantal vaste basiseisen voldoen. Deze eisen zijn net iets strenger dan de wettelijke eisen. Verder geeft de ondernemer zelf een aantal duurzaamheidspunten aan waarop hij extra wil investeren. Hier ligt dé ruimte voor maatwerk. Voor optimaal resultaat is het slim om tijdens het maken van de (bouw)plannen al rekening te houden met de Groen Label Kas-eisen.

De Flynth-aanpak?

Flynth is al jaren bekend met het succesvol verkrijgen van een Groen Label Kas-certificering. Na een bezoek aan de kas en het bedrijf wordt er een plan van aanpak op maat opgesteld. In het plan wordt gekeken welke extra investeringen het beste aansluiten bij de wensen van de ondernemer. De ondernemer heeft zo snel inzichtelijk:

  • Waarin hij het beste extra kan investeren.
  • Welke keuzemogelijkheden er zijn.
  • Wat de meerkosten gaan worden.
  • Wat het hem gaat opleveren.

De aanvraag

Als het plan klaar is, wordt door Flynth de aanvraag ingediend. Hiervoor werken wij samen met de twee onafhankelijke certificeringsinstanties MPS-Ecas en SGS. Na de tijdelijke certificering is het belangrijk dat de subsidies goed in de boeken en belastingaangiftes worden verwerkt. Hierbij schakelen we over van de rol van adviseur naar die van accountant.

De laatste belangrijke stap is de tijdelijke certificering definitief maken. Dit gebeurt normaal gesproken na twee tot drie jaar. Tijdens die periode blijven we de ondernemer volgen en monitoren wij het bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inkopen van (voldoende) duurzame energie. De gehele Flynth-aanpak is erop gericht om de ondernemer van het begin tot het einde te ontzorgen en het rendement zo optimaal mogelijk te krijgen en houden. Een begeleidingstraject duurt gemiddeld 2,5 jaar.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Groen Label Kas? Bent u benieuwd of dit interessant is voor uw bedrijf? Neem dan contact op met de subsidiedesk van Flynth en vraag naar de subsidieadviseur bij u in de buurt. Dit kan via e-mail subsidiedesk@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77. Een collega komt dan graag bij u langs voor een eerste kennismakingsgesprek.

Een vestiging bij u in de buurt

Bel 088 236 77 77 

Theme picker