My Flynth

Brexit. Wat nu?

...

Brexit: wat nu?

Dat er iets zal veranderen door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk* (hierna, het VK) uit de EU is duidelijk, maar wat? Dat weet nog niemand. 

Via www.flynth.nl/brexit blijft u op de hoogte wat de Brexit voor u als ondernemer betekent. Naast de feitelijke veranderingen (die pas over enige tijd duidelijk worden) vindt u hier ook steeds weer actuele en praktische informatie. U kunt zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Heeft u een vraag? Stel hem via info@flynth.nl. Wij zoeken het voor u uit!

Brexit, stand van zaken

Zolang het VK  nog niet formeel is uitgetreden blijven de fiscale regels en het EU-recht voor EU- landen van toepassing. Het VK heeft maximaal twee jaar om daadwerkelijk uit te treden, tenzij de onderhandelingen over de uittreding langer duren of juist een eerder vertrek tot gevolg hebben. Aan EU-regelgeving ontleende nationale wetgeving blijft van toepassing totdat deze wordt gewijzigd of afgeschaft. Op dit moment is het onduidelijk hoe het VK hiermee omgaat.

Meer informatie

Meer informatie over Brexit overzichtelijk bij elkaar? Lees hier meer.

 

* Het vertrek van het VK uit de EU heeft gevolgen voor Engeland, Noord-Ierland, Wales en Schotland. Niet al deze gebieden zijn gelukkig met de Brexit. Zo kijkt Schotland momenteel naar mogelijkheden om een vertrek uit de EU te voorkomen en ook Noord-Ierland doet pogingen om in de EU te blijven.

Naast bovengenoemde gebieden heeft de Brexit ook gevolgen voor de Kanaaleilanden (voor zover zij bezit zijn van de Britse Kroon), Isle of Man, Engelse kroondomeinen en andere gebieden zoals Gibraltar, Falklandeilanden, etc.. Op al deze gebieden is namelijk het EU-recht (al dan niet gedeeltelijk) van toepassing. In principe eindigt door de Brexit ook de toepassing van het EU-recht in deze gebieden.

 

NEEM DIRECT CONTACT OP MET ONZE ADVISEURSNEEM DIRECT CONTACT OP MET ONZE ADVISEURS

Alexander Vromans

Senior Bedrijfsadviseur

+31882368238 of mail

meer over Alexander

Rob Zevenbergen

Senior Belastingadviseur

+31882368319 of mail

meer over Rob

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws