Formeel belastingrecht

Formeel belastingrecht

Bij de belastingheffing gelden rechten en plichten voor u, maar ook voor de Belastingdienst

Juridisch advies bij belastingzaken

Bij belastingzaken moeten zowel u als de Belastingdienst zich aan de regels houden. Twijfelt u of de Belastingdienst rechtmatig handelt? Of hoever uw plichten gaan? Wij adviseren u graag.

Rechten en plichten in uw voordeel

Bij de belastingheffing gelden rechten en plichten voor u, maar ook voor de Belastingdienst. Zo zijn er beperkingen aan de informatie die de Belastingdienst van u mag vragen. Zeker in tijden van big data en privacyvraagstukken is het belangrijk om u daar bewust van te zijn. Welke gegevens mag de Belastingdienst bijvoorbeeld inzien bij een boekenonderzoek? En welke rechten en plichten heeft een FIOD-ambtenaar? Bij zulke vragen is kennis van belastingrecht een groot voordeel. Onze adviseurs hebben die kennis in huis en helpen u graag.

Experts in belastingrecht

De rechten en plichten van Belastingdienst en belastingplichtigen zijn geregeld in het formele belastingrecht en het fiscale procesrecht. Voor onze expertisegroep Formeel Belastingrecht is dit dagelijkse kost. Zij weten precies hoever de bevoegdheden van de Belastingdienst reiken. Bijvoorbeeld als bij het boekenonderzoek blijkt dat de Belastingdienst vergrijpboetes wil opleggen, waardoor er spanning ontstaat tussen uw informatieplicht en uw zwijgrecht. U krijgt dan concreet advies welke vragen van de Belastingdienst u wel en niet moet beantwoorden.

Onze adviseurs staan voor u klaar

Onze adviseurs staan voor u klaar

Wilt u meer informatie of een belastingadviseur inschakelen? Wij helpen u graag verder. Mail ons via belastingadvies@flynth.nl of bel 088 236 77 77.